Angleščina

angleščinaV sodobnem svetu je veliko govora o tujih jezikih, saj po pravici povedano vemo, da brez tega več ne gre. Že samo šolanje je težko končati, če ne obvladamo tujih jezikov, da pa sploh ne govorim o iskanju zaposlitve. V teh letih je zaposlitveni trg zelo krut do vseh iskalcev zaposlitve, zato je odlično, če imamo čim daljši seznam kvalifikacij in znanj s katerimi se lahko pohvalimo. Med ta znanja poleg ustrezne izobrazbe spadajo tudi znanja tujih jezikov. Najbolj pogost in seveda tudi najbolj priljubljen jezik dandanes je seveda angleščina.

Angleščina je po številu uporabnikov v samem svetovnem vrhu. S tem seveda mislim na število njenih govorcev, torej ljudi, ki jo uporabljajo kot materni jezik in ljudi, ki so se jo priučili in se jo še učijo.

Če pa zaenkrat še nismo med tistimi, ki angleški jezik lahko navedemo med svoja trenutna znanja bi pa mogoče kdaj v prihodnosti pomislili na to, saj kot vemo in kot pravi naš zelo poznani rek… Več znaš, več veljaš. Torej kar pogumno novim preizkušnjam nasproti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *