Avto na plin prinaša prihranek

avto plin prinsAvtomobil postaja čedalje večji strošek vsakega gospodinjstva. Poleg registracije, zavarovanja, vinjete, cestnine, popravil,… je zelo velik strošek nakup pogonskega goriva. To je lahko bencin, diesel,… Zaradi vse večjih cen goriva se vse več lastnikov jeklenih konjičkov odloča, da bodo svoj avtomobil z bencinskega motorja predelali na utekočinjen naftni plin. Avto na plin (če čelite predelati avto v avto na plin kliknite na http://www.avtonaplin.si/) naj bi ponujal za polovico cenejšo vožnjo.

Tako predelan avto ima še vedno enako porabo. Razlika je v tem, da je cena plina za polovico cenejša od goriva. Avto na plin se še posebej izplača pri starejših motorjih, ki imajo zelo veliko porabo. Predelava avta na plin traja standardno le en dan skupaj z vsemi testi. Cene so različne, odvisno od izbire ponudnika. Približno okoli 1000 evrov in več v Sloveniji, na Hrvaškem je nekoliko ceneje. Cena, ki jo boste plačali za predelavo, se bo zelo hitro povrnila.

Še posebno tistim, ki naredite s svojim avtomobilom veliko kilometrov. Tisti, ki so se odločili za slovenskega ponudnika so na splošno veliko bolj zadovoljni. Na Hrvaškem ponudniki ne dajejo garancije na predelavo. Najpogostejša napaka je puščanje ventilov po nekaj 1000 prevoženih kilometrov. Avto na plin zaradi predelave nima drugačnega zunanjega videza. Preprosto vam rezervoar vgradijo v prtljažnik.

Avto na plin je zaradi zmanjšanja izpusta emisij v okolje bolj ekološki. Okolje je s strani prometa vedno bolj obremenjeno. Promet je tretji največji porabnik primarne energije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *