Italijanščina za romantike

tecaj-italijanscineČe je francoščina jezik ljubezni, kaj bi lahko bila italijanščina? Vseeno, če se nam dopade, kajne? Primerjamo jo lahko s čimerkoli. Italijanščina je jezik sosedov. Italijanov, seveda. Ne glede na to ali jih maramo ali ne, pri nas je njihov jezik kar prisoten, tudi rabljen. Italijanščina je tudi kot izbirni predmet v nekaterih šolah in tisti, katere bi zanimal, se ga lahko učijo že relativno hitro v šoli. Kliknite na povezavo za tečaj italijanščine.

Če pa se nam ta romanski jezik dopade in se želimo italijanščine učiti, se lahko odločimo tudi za jezikovno šolo, kjer bodo učili izobraženi in usposobljeni učitelji ter na nas prenašali znanje.

Italijanščina je eden od jezikov, ki je v svetu tudi priznan. Vsak od jezikov ima svojo vlogo, vsakega v določenih državah govorijo, so torej matični jeziki določenih držav. In tako je tudi italijanščina matični jezik Italije. Predvsem v krajih, ki mejijo z Italijo, je kot tuj jezik prisoten v skoraj vseh šolah, tako osnovnih kot tudi srednjih. Tako imajo otroci možnost relativno hitro, da se pričnejo učiti tega jezika. Tudi, če bomo odšli v sorodne države Italije, se bomo zlahka sporazumeli s tamkajšnjimi domačini, saj so določeni jeziki med seboj zelo podobni. Npr., italijanski jezik, španski, tudi morebiti portugalski. Če ne drugače, vsaj asociacije in izpeljanke. Znanje jezika, ne glede na to o katerem se pogovarjamo, ni napačno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *