Kako je nastala Crocs obutev?

crocs natikaciMedtem ko imajo mnoge znamke obutve dolgo in pestro zgodovino, je bila beseda Crocs še do nedavnega povezana le s krokodili. Za čevlje, kot so Nike, Adidas in seveda Converse All Star, se zdi, da so na trgu prisotni že od vedno, tako da le redko presenetijo s kakšno novostjo. Bolj navdušijo tisti, ki trg osvojijo v kratkem času, kot je to uspelo izdelkom pod blagovno znamko Crocs. Do leta 2002 nihče ni slišal za Crocs čevlje, krokodil na njihovem logotipu pa še ni poosebljal odlik, ki jih danes pripisujemo tem izdelkom.

V tistem času so trije prijatelji na čolnu spoznavali pomanjkljivosti obstoječih mornarskih čevljev in ugotovili, da bi bilo možno izdelke izboljšati – takrat se je porodila posrečena kombinacija materiala in oblike, ki odlikuje crocse še danes. Gumijast penast podplat je kot nalašč za uporabo na morju, saj na palubi ohranja stabilnost in ne drsi, medtem ko zasnova z luknjastim zgornjim delom zagotavlja varen korak in učinkovito prehajanje morske vode iz obutve.

Prvi crocsi pa niso navdušili le mornarjev. Izkazalo se je, da so lahki in preprosti čevlji iz gumijaste pene kot nalašč še v mnogih drugih situacijah in kmalu so začeli po njih povpraševati tudi tisti, ki so iskali udobne čevlje za vsakdanjo uporabo. Skozi leta je podjetje seveda ponudilo trgu nove variacije svojega značilnega izdelka – čeprav so vedno ostali najbolj priljubljeni klasični crocsi, so danes čevlji pod to znamko na voljo v različnih izvedbah. Posebej uspešne so Crocs japonke, bogate plodove pa je obrodilo tudi partnerstvo podjetja z medicinskimi ustanovami, kjer zdravniki in drugi uslužbenci uporabljajo posebne crocse. Prav tako uspešen je bil prodor znamke na športno tržišče – Crocs zdaj izdeluje tudi čevlje za golf!

Pestra ponudba crocsov je gotovo pisana na kožo tistim, ki želijo najti svojo idealno obutev. Le pobrskajte po izdelkih na fizičnih in virtualnih policah in odkrili boste optimalne crocse zase. Poleg tega boste ugotovili, da znameniti krokodilček ni več naslikan le na čevljih – Crocs zdaj izdeluje tudi druge izdelke, na primer očala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *