Kuhinje – Akcija!

kuhinje_do_55_popust.pngKuhinje akcija je racionalna odločitev. Racionalne odločitve so vse tiste, ki nam prinašajo dobre učinke z razumno investicijo. Dobri učinki pri pripravi hrane so predvsem dobra termična in razna druga obdelava živil. Želje so danes usmerjene v čim večjo kakovost z čim manj potrošene energije in posledično stroški. Če želimo vse naštete učinke imeti, moramo imeti zanje primerne pogoje. Omogočimo si jih z odločitvijo o najboljši akcijski kuhinji. Akcijske kuhinje si lahko ogledate na naslovu http://danstudio-celje.si/kuhinje-akcije/.

Njena racionalnost je v lahko od primera do primera lahko različna. V vsakem primeru to ni razkošje, potrata ter vse kar razumemo pod podobnimi pojmi, ampak dovolj za zagotavljanje želenih učinkov. Racionalnost pa ne smemo mešat s kakovostjo. Prav slednjo lahko na razne načine izboljšamo. Število elementov je od primera do primera različno, manjše število, manj zahtevna izvedba in podobno, nam lahko na drugi strani poveča kakovost.

Kuhinja v akciji nam omogoča z racionalnostjo pridobiti več.

Ta je od primera do primera zelo različno obravnavana. Nekaterim uporabnikom je pomemben način priprave hrane, drugim količina, tretji dajejo pozornost na številne druge lastnosti. Kako združit racionalnost s kakovostjo ali raznimi drugimi dodatnimi značilnostmi je seveda zelo prijetna naloga vsake izbire. Racionalnost kot prvo določa sam uporabnik. Ta je lahko edina oseba, ki bo izbrano uporabljala, oseb je lahko več, torej lahko govorimo o uporabnikih.

Večje število odraslih ali starejših oseb poveča razlike primerjavi z večjim številom bodisi mlajših ali pa manjšega števila oseb. Zelo različen je tudi poprečen dnevni oziroma čas uporabe na letni ravni. Izbira namenjena klasičnim namenom uporabe štiričlanske družine je drugačen kot pri uporabi ene osebe, para ali drugega različnega števila oseb. Uporaba je tudi časovno različna, saj klasična družina najbolj izkorišča vse uporabne lastnosti, vse druge skupine pa manj.

Vse naštete zelo različne možne uporabe pa večajo možnost racionalnosti oziroma racionalizacije. Kdor manj uporablja ne bo zahteval enako uporabnost, kot bolj obremenjujoči načini uporabe. V tem primeru je lahko racionalnost izražena v manj elementih, v manj trpežnih materialih ter v drugih značilnostih. Izboljšamo pa jo lahko tak, da z ustrezno manjšemu številu elementov povečamo kakovost. Kdor ne potrebuje prostora, ker preprosto nima potrebe po večjemu številu posode, pribora, hrane in podobnega, lahko izboljša kakovost materialom, estetiko in številne druge lastnosti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *