Ležišče, v katerega se kar pogrezneš

ležišče dormeoVsi si želimo udobnega spanca, ki meji na razvajanje in nas spomni na pravljico o kraljični na zrnu graha. Žal pa je tako, da nas velika večina ne spi na takšni kraljevski postelji, saj vsi vemo, da je izjemnega pomena, da ležišče ni premehko. Če bi se vanj pogreznili kot v pravljici, ne bi nudilo dovolj podpore in opore našemu telesu – in tako se zjutraj niti slučajno ne bi zbudili kraljevsko naspani, temveč bi nas bolela prav vsaka kost v telesu. Če se bi želeli res udobno naspati, vam priporočamo, da si ogledate ponudbo ležišč na spletni strani Dormeo.net in izberete ležišče Dormeo po vaši meri.
Kljub temu sem pred kratkim prišla na svoj račun. Doma imam namreč ležišče, ki sem ga izbrala glede na svojo telesno težo, glede na svoj način spanja, in glede na to, da sem imela kot otrok težave s hrbtenico. A na službeni poti, ko sem prenočevala v hotelu, sem se lahko vendarle kar pogreznila v ležišče na hotelski postelji.

Postelje v hotelih so še vedno veliko bolj namenjene udobju na prvo žogo, kot pa dejansko kakovostnemu spancu za daljše udobje, zato si dejansko lahko privoščijo mehkejše in debelejše ležišče – pravzaprav sta bila na postelji kar dva jogija, eden vrh drugega, preko njiju pa še mehak nadvložek. To pomeni, da sem na postelji res spala kot na oblaku!
Da bi bila postelja še bolj pravljična, so v hotelu poskrbeli tudi s primerno posteljnino. Na postelji je bila mehka prešite odeja, preko nje topla bombažna odeja oziroma pregrinjalo, število blazin oziroma vzglavnikov na njej pa je prekašala število vzglavnikov, ki jih imamo doma za vse družinske člane – na moji postelji je bilo namreč kar šest blazin!

Seveda sem si prav zaradi udobja postelje zvečer privoščila nekaj branja na mehkobi blazin, zjutraj pa nekoliko daljši spanec – raje sem preskočila zajtrk in odšla iz postelje naravnost na sestanek, kot pa da bi vstala zgodaj in dala pred odhodom iz hotela še kaj malega v usta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *