Rafting na Soči

Rafting je aktivnost, preko katere lahko preprosto zajamemo definicijo varnega plavalca. Varen plavalec je tisti, ki zmore uspešno obvladati potopitev pod vodo. Rafting je dejavnost, ki le to gibalno akcijo večkrat izvede namerno ali nenamerno. Rafting se namreč izvaja tako, da med vmesnimi postanki izvedemo tudi skoke v vodo. Kliknite na povezavo, če vas zanima Rafting na Soči.

Prav tako rafting vključuje vožnjo čez brzice, kar lahko privede do tega, da pademo iz čolna. Tako moramo uspešno obvladati gibanje v vodi. Prav zato je pogoj, da se udeležimo aktivnosti rafting to, da smo plavalci. Če nas v vodi zagrabi panika je namreč zelo oteženo tudi reševanje iz vode. Pomembno je, da pri padcu in potopitvi v mrzlo vodo, znamo pravilno reagirati. Noge rotiramo v smer toka vode, in poiščemo pomoč vodiča, ki nas potegne nazaj v vodo. Naš rafting vodijo vodiči, ki imajo ustrezno licenco reševalca iz vode, saj je za nas varnost na prvem mestu.

Definicija varnega plavalca določa, da je potrebno potopitev obvladati tako v tekočih kot mirnih vodah, kot tudi v morju. Ker rafting izvajamo tudi na mirnejšem delu vode, tam vključujemo predvsem skoke v vodo iz čolna ali iz skal. Reševalci so še vedno previdni, vendar moramo tudi tam paziti, da se iz vode znamo varno rešiti. Če v to nismo povsem prepričani najprej opravimo varen vstop v vodo, da se privadimo na temperaturo.

Rafting se namreč izvaja na Soči, ki je specifična tudi zaradi svoje nizke temperature. Definicija pravi tudi, da poznamo lokalne nevarnosti in se jim izognemo. Prav tukaj rafting zagotavlja dodatno varnost, saj nevarnosti poznajo vodiči in Vas na njih tudi opozorijo. Rafting poteka na dveh različnih odsekih – na lažjem in težjem, tako da ga lahko prilagodite svojemu znanju. Prav tako Vam rafting omogoča, da se soočite s š nepoznanimi situacijami.

Največkrat svoje plavalne dejavnosti izvajamo zgolj v bazenih in na morju, redko pa v mrzlih tekočih vodah. Prav tako vam dodatno varovalo pred nevarnostmi predstavlja oprema za rafting. S pomočjo te opreme boste namreč povečali svojo plovnost. Pridite in preizkusite kako varen plavalec ste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *