Kako do TOP pozicij na iskalniku Google.si?

seo googleSe soočate z istim problemom kot večina spletnih strani – na spletni strani beležite premalo obiskovalcev in posledično premalo prodaje? Kaj lahko storite? Nujen korak, da boste na spletno stran pripeljali prave obiskovalce, to so tisti, ki predstavljajo vaše potencialne kupce, je, da začnete z oglaševanjem na Googlu, ki predstavlja za večino uporabnikov izhodiščno točko za brskanje po spletu.

Če smo pred leti, ko smo iskali kakšno podjetje, vzeli v roke telefonski imenik ali kakšen poslovni imenik (v tiskani obliki, da ne bo pomote), pa danes praktično vse iščemo preko Googla. prav zaradi tega je izredno pomembno, da je našo spletno stran moč najti, ko uporabnik vpiše ime izdelka, ki ga prodajamo ali ime storitve, ki jo ponujamo. Ali tudi vi preklikate le nekaj prvih zadetkov iskanj, ki se izpišejo na Googlovi strani rezultatov iskanj? Če da, potem ste v večini.

Največ klikov dobijo prvi trije izpisani rezultati, ostali poberejo le še drobtinice. Približno osemdeset odstotkov uporabnikov pregleda zgolj prvih deset rezultatov iskanj (se pravi tisto kar se prikaže na prvi strani). Drugače povedano, če niste uvrščeni med prvih deset rezultatov, boste izgubili okoli 80% potencialnih strank, ki bi lahko obiskale vašo spletno stran. če bi bili višje uvrščeni. Skratka, silno pomembno je biti med top pozicijami na iskalnikih. Kako priti do tja? En način, zakup sponzoriranih povezav preko Googlovega oglaševalskega sistema AdWords smo že omenili, drugi način pa je optimizacija spletnih strani – SEO. To je skup procesov, ki vam s pomočjo vsebinske in tehnične optimizacije spletne strani in z gradnjo povezav, pomagajo bistveno izboljšati vašo pozicijo na iskalnikih.

Kaj pa cena in ceniki za Google oglaševanje in optimizacijo spletnih strani?
Pri zakupu sponzoriranih povezav, ki se prikazujejo na podlagi zakupljenih ključnih besed, boste plačali za vsak klik na oglas. Cena na klik se giblje v povprečju okoli 0,3 €. Ker je optimizacija dolgoročnejši proces številnih aktivnosti in ker optimizacijo spletnih strani ponujajo številne spletne agencije, se cene oblikujejo na različne načine. Zaradi tega se cene optimizacije spletnih strani tudi močno razlikujejo. S klikom na povezavo si lahko ogledate cenik za optimizacijo spletnih strani, ki ga ima na svojo strani objavljenega podjetje Nasvet.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *