Španščina – učenje in tečaji

ucenje-spanscinaNa svetu je danes približno 6900 jezikov, ki so vsakodnevno v rabi. Ta številka pa bo v 100 letih padla za polovico, saj dosti jezikov dandanes govori le še par odstotkov prebivalcev in jim v prihodnjih 100 letih grozi izumrtje. Eden izmed teh jezikov zagotovo ni španščina, ki je teritorialno precej razkropljena. Španščina je materni jezik kar okoli 414 milijonov ljudi. Za učenje Španščine je zelo koristno obiskati enega izmed tečajev tujih jezikov, ki se izvajajo v jezikovnih šolah. V jezikovni šoli se lahko poleg pogovorne španščine učite tudi poslovno španščino. Če ste iz Ljubljane ali njene bližnje okolice, lahko obiščete spletno stran jezikovne šole Lingula, ki je namenjena španščini. Kliknite na povezavo www.spanscina.org.

Po številu maternih govorcev je druga na svetu, in sicer za kitajščino. Če torej govorite špansko, se lahko sporazumevate kar s 470 milijoni ljudi. To je namreč okvirno število ljudi, ki govorijo španščino kot materni jezik ter kot drugi jezik. Prvotno španščina izvira iz Evrope, in sicer iz Španije. Za časa kolonizacije se je španščina drastično razširila tudi drugje po svetu (Osrednja in Južna Amerika, Afrika, Karibi). Italijanski raziskovalec in trgovec Krištof Kolumb sicer ni bil prvi, ki je priplul do Severne Amerike, se je pa z njim zagotovo začela obsežna kolonizacija ‘Novega sveta’.

Kolumbova pot pa je bila financirana s strani kastiljske Španije. Njegovo pot na Daljni vzhod, do katerega Kolumb ni priplul, sta financirala Ferdinand Aragonski in Izabela I. Kastiljska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *