Toplotna črpalka zrak voda za nižje stroške ogrevanja

toplotna črpalka zrak vodaToplotna črpalka zrak voda ima je v mnogih pogledih enostavno učinkovita. Kot prvo toplotna črpalka zrak voda ne potrebuje velikih gradbenih posegov v okolico objekta. Izvedba tako ne potrebuje kopanja ali vrtanja. Takšni gradbeni posegi povečajo zahtevano investicijo, lahko pa prinašajo številne dodatne investicije.

Struktura okolice se je pred gradnjo naravno ustvarjala, ter ima svoje značilnosti. Na naravni način se je vzpostavilo ravnovesje, katero se odraža v lastnostih. Z posegom v okolico ravnovesje porušimo, negativne posledice teg posega pa so lahko vidne šele čez čas. Prednosti s tem še niso izčrpane. Investicija v sistem zrak voda velja za najbolj dostopnega.

Dobro investicijo pa si poleg dostopnosti omogočimo z pametnim načrtovanjem. Kot osnovo postavimo naše zahteve. Večinoma gre za tri učinke toplotne črpalke.

Najprej mora črpalka ekonomično ogrevati bivalne prostore ter druge prostore, katere nameravamo ogrevati v času, ko to zahtevajo vremenske in podnebne značilnosti. Glede na podnebne in vremenske značilnosti morajo biti zahteve naravnane na zahteve po zagotavljanju toplote v najbolj hladnih delih leta.

Zadnja zahteva pa se nanaša na ogrevanje sanitarne vode čez celo leto. S temi zahtevami bomo lažje izbrali najboljše, kar nudi trg.

Pri izbiri moramo misliti predvsem na optimalnosti. Z nižjo začetno investicijo ne bomo nič prihranili, če učinkovitost ne bo zahtevam primerna. Obratno pa učinke ne bomo mogli izkoristiti optimalno glede na višjo investicijo.

Optimalno investicijo določimo tako, da izberemo moč sistema, ki nudi idealno razmerje med stroški ogrevanja in vrednostjo investicije. Učinkovitost ima standardne oznake preko katerih lahko dobimo osnovno informacijo o tem, koliko neto prihranka lahko pričakujemo z investicijo.

Pri tehtanju informacij, ki se nanašajo na učinkovitost je potrebno upoštevati tudi dejstvo, da je glede na različno zunanjo temperaturo oziroma razliko med temperaturo zunaj in znotraj objekta, različna tudi učinkov tisto črpalke. Hladnejša okolica objekta pomeni nižjo učinkovitost. Pri sami učinkovitosti je dobro dobiti informacijo o tem, kaj določen sistem oziroma izbrana ponudba pomeni v praksi.

Zato je dobro imeti vzorčno toplotno črpalko zrak voda, ki deluje v primerljivih pogojih in lastnostih. Obiščite spletno stran Orca Energija in si oglejte ponudbo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *