Umetne smreke in novoletne jelke

umetne-jelkeZakaj bi vsako leto kupovali prave novoletne jelke in pri tem prispevali k nepotrebni sečnji dreves v naravi? Poleg tega je potrebno poskrbeti za prevod novoletne jelke do doma (problemi se pojavijo, ko so novoletne jelke ali smreke velike več kot 2 m. Naravna novoletna jelka v vašem domu pomeni tudi, da bo kdo od vaših domačih imel alergijo, da vam bodo po nekaj dneh zaradi suhega zraka in sušenja same jelke začele odpadati iglice. Novoletna smreka predstavlja še en izziv, ko je potrebno odstraniti okraske, samo smreko oziroma jelko pa vreči v smeti. Večje novoletne jelke, ki imajo zelo širok razpon vej, se zelo težko prenašajo, v kontejner jih sploh ne moremo vreči. Zato moramo takšno novoletno jelko naprej razrezati na manjše dele.

Skratka, res je nek poseben občutek, če kupimo naravno novoletno jelko, res pa je tudi, da nam prinese nakup takšne jelke ali smreke kar precej dodatnih opravil.  Zaradi tega se zelo priporoča nakup umetne novoletne jelke. Tovrstne umetne jelke in smreke so danes narejeno že tako kvalitetno, da se marksikdaj sploh ne da na prvi pogled ločiti ali opazujemo naravno ali umetno jelko. Poleg tega so umetne jelke zelo enostavne za sestavljanje in pospravljanje, lepo se jih razstaviti in zložiti nazaj v škatlo, ne zavzamejo veliko prostora in ne povzročajo alergij.

Za umetno jelko velikosti 90 cm bo potrebno odšteti okoli 50€. Višja kot je umetna jelka, višja je tudi njena cena. Tako 150 cm visoke jelke stanejo okoli 100 €, tiste, ki pa merijo okoli 200 cm, so vredne običajno 200 €. Kot zanimivost naj omenimo, da stane v spletni trgovini https://dekorativne-rastline.si/ najdražja jelka 900 €, v velikost pa meri dobre 3 metre.

Na koncu ne pozabite, da bo potrebno poleg umetne jelke kupiti tudi stojalo za jelko. Stojala so običajno iz lesa, plastike ali kovine. Večja kot je jelka, večjo težo bo moralo nositi stojalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *