Vzglavniki z dišečim polnilom

anatomski vzglavnikRada imam lepo urejen dom, ki mora biti za moj okus vedno tudi dišeč dom. Prepričana sem, da prijetne vonjave precej vplivajo na naše počutje in dobro razpoloženje, zato doma nikoli ne skoparim z dišečimi svečkami, kadar teh zmanjka, pa v izparilniku ogrejem kakšno dišeče olje, da se dom napolni s sladkim ali svežim vonjem.

Najbolj se mi zdi pomembno, da imajo prijeten vonj spalni prostori, zaradi česar sem včasih uporabljala velike količine mehčalca za perilo, zaradi katerega je posteljnina prijetno dišala. Nato pa so se pojavile težave s kožo in ugotovila sem, da tovrstna kemija žal ni zame. Da bodo odeje in vzglavniki dišeči, spanje pa prijetno, sem zato poskrbela na drugačen način.

Iz bombaža sem zašila drobne vrečice, podobne tistim, v katere lahko spraviš sivko, s katero želiš iz omar z volnenimi oblačili pregnati molje. Vendar pa vrečice niso šle v omare – njihov dom so postali vzglavniki.

Izbira pravega vzglavnika je zelo pomembna za kvaliteto vašega spanja. Kliknite na povezavo, če potrebujete kakovosten anatomski vzglavnik.

Vrečice polnim z različnimi stvarmi. S posušenimi listi vrtnic, sivko, limonino in pomarančno lupino, v božičnem času z nageljnovimi žbicami (klinčki) in cimetom. To so naravne dišave, ki dolgo oddajajo prijeten vonj, ko se že zdi, da so se razdišale, pa je vrečico potrebno zgolj nekoliko pomencati s prsti, in ponovno zadiši. Kadar preoblečem postelje oziroma namestim nove prevleke, torej vedno poskrbim, da so vzglavniki dišeči: v prevleko poleg blazine enostavno vstavim še vrečko z dišavami.

Svojo idejo sem predstavila tudi nekaj prijateljicam, ki imajo ravno tako težavo s tem, koliko kemikalij uporabimo v vsakdanjem življenju z namenom, da bi nam bilo lepše, vendar s tem naredimo ravno obratno – škodujemo sami sebi in svojemu zdravju. Seveda so se tudi one hitro navdušile in opustile mehčalec pri pranju posteljnine – in sedaj si večkrat izmenjamo »recepte« za to, kako pripraviti prijetno dišeče vrečice iz različnih naravnih materialov in naravnih arom.

Kliknite na povezavo če poleg vzglavnika potrebujete tudi ležišče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *