Zamenjava upravnika

zamenjava upravnikaStvari s katerimi nismo zadovoljni, zamenjamo. Enako je tudi sicer v življenju, tudi pri drugih stvareh, nematerialnih. Sploh, če nekomu zaupamo nekaj, pričakujemo, da bo ta svoje delo opravljal vestno in korektno. Recimo, če nismo zadovoljni z upravnikom, je potrebna zamenjava upravnika. Upravnik nas stane nekaj evrov na mesec in je tako seveda smiselno, da svoje delo opravlja po pričakovanjih. Namreč, z njim smo sklenili pogodbo, v kateri so točno in jasno navedene razne obveznosti in dolžnosti, katerih se ta mora držati. Vsekakor ne bomo hudi, če se kdaj zgodi kakšna napaka, ki nas ne bo oškodovala. Nikakor pa ne moremo sprejeti, da se te ponavljajo ali pa so nam močno v škodo. Takrat je seveda smotrna zamenjava upravnika.
Upravnik skrbi za vzdrževanje, poročanje, informiranje, razdelitev stroškov, vodenja skupnih financ, ipd. odvisno tudi od pooblastil, katera smo mu zaupali vsi lastniki. Tako mora ta delati v skladu z njimi in nam mora dati v pogled vsa poročila in druge listine, ki so kakorkoli povezane s skupnim lastništvom. Če je ta neodziven ali pa ne sodeluje, seveda ni prav in tako pomislimo na zadnjo možnost, ki pa je zamenjava upravnika.

Določene stvari je lahko zamenjati, spet pri drugih je lahko težje ali precej težko. Odvisno od situacije. Če pa nas zanima zamenjava upravnika, pa gre za dokaj lahko in enostavno zamenjavo, ki nas bo stala sicer nekaj časa in mogoče tudi živcev, pa vendar je zelo pomembno, da je upravljanje stavb korektno in upravnik svoje delo opravlja po pričakovanjih.

Zamenjava upravnika je tako odvisna od večine lastnikov, s čimer se seveda mora strinjati večina. Starega lastnika odpustimo oziroma prekinemo z njim pogodbo, izberemo novega upravnika, z njim podpišemo pogodbo. Precej enostavno, kajne? Vsekakor pa je lahko to najboljša odločitev in rešitev, v primerih, ko enostavno nismo zadovoljni z upravnikom in kljub opozorilom, ta svojega dela ne opravlja dobro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *