Dnevne sobe in jedilnice

Letos smo naredili investicijo, ki je sploh nismo planirali in se je zgodila čisto spontano. Privarčevani denar smo namreč investirali v nakup stanovanja na morju s spalnico, kopalnico in dnevno sobo. Glede na to, da je bilo stanovanje staro, smo se seveda najprej lotili prenove. Zamenjati smo morali elektro inštalacijo po celotnem stanovanju. Najprej smo se lotili dnevne sobe v kateri smo morali prenoviti parket.

Mojster za parket je rekel, da ni potrebno kupovati novega parketa ampak, da lahko kar pobrusimo obstoječi parket v dnevni sobi. Zelo pomembno mi je, da je dnevna soba dobro urejena saj predstavlja osrednji prostor celotnega stanovanja.

Naša dnevna soba je obrnjena na zahod, kar pomeni, da je poleti čez dan v dnevni sobi prijetna temperatura. Malo več sonca posije v dnevno sobo v večernih urah. Dnevna soba je potrebovala tudi novo pohištvo, zato smo v trgovini s pohištvom kupili raztegljivo sedežne garnituro, fotelj, klubsko mizico, tv regal in omaro s policami za knjige. Žena je za dnevno sobo izbrala tudi lep lestenec v retro dizajnu.

Jedilne mize in stoli

Prenova stanovanja je zajemala tudi prenovo kuhinje in jedilnice. V našem stanovanju je kuhinja majhna in z odprtino v velikosti vrat ločena od jedilnice, ki je kar precej prostorna. Zaradi malo specifičnega tlorisa smo morali kupiti takšno kuhinjo, ki bos kuhinjskimi elementi pokrila dve nasproti si stoječi steni. Na eni strani kuhinje bomo imeli umivalnik in elemente za krožnike in kozarce, da drugi strani kuhinje pa umivalnik in hladilnik ter omare za posodo. Za jedilnico smo seveda kupili jedilno mizo in stole.

Ker je jedilnica dovolj velika smo kupili masivno jedilno mizo za 8 ljudi in temu primerno tudi število jedilnih stolov. Za jedilne stole smo izbrali kombinacijo usnja in črne kovine. Lahko rečemo, da so jedilna mizi in stoli izbrani z veliko mero preudarnosti, tako da odsevajo neko vrsto nostalgije in domačnosti. Naj za konec povemo, da smo jedilno mizo in stole kupili prek spletne trgovine, še prej pa smo pregledali ponudbo na naslovu Shoptok.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *