Korekcijska očala

Med storitvami, ki jih ponujajo najboljši optiki, so tudi korekcijska očala. Vemo, da je naše človeško oko povsem primerljivo s fotoaparatom. Svetloba, ki vsakodnevno prihaja v naše oko, se tako uklanja skozi lečni aparat. Pri očesu ga sestavljata roženica ter leča, pri fotoaparatu pa to funkcijo opravlja objektiv. Na očesnem ozadju posledično nastane ostra slika, ki je namenjena zaznavanju svetlobe. Ko gre za oko, je to mrežnica, pri fotoaparatu pa je to svetlobni senzor. Vemo pa tudi, da ostra slika nastane takrat, ko se svetloba projecira natančno na mrežnico. V primeru, da se to ne zgodi, vidimo slabo zaradi določenih napak. Te strokovnjaki poimenujejo kratkovidnost, daljnovidnost ter astigmatizem. Rešitev so korekcijska očala, ki so na našem trgu izjemno kvalitetna in jih lahko dobimo po izjemno dostopnih cenah.

k in njihovo izdelovanje

Izdelovanje katerih koli očal se vedno začne z oblikovanjem. Ideja nato potuje v proizvodnjo, kjer izdelek tudi naredijo. Nato je na vrsti še končna obdelava. Preden pa izdelek gre v prodajo, je potrebno opraviti še poseben test kvalitete, s katerim se potrdi, da gre izdelek lahko v prodajo.

Izdelovalci najprej seveda izdelajo posebne skice modelov očal, ki so namenjena samo za nas. Na njih so definirane estetske podrobnosti ter seveda tudi podrobnosti in osnovni tehnični podatki. Med slednje uvrščamo dolžino ročic, širino leč in zakrivljenost, ki se nanaša na sprednji del okvirja. Nato je potreben tehnični dizajn. Pri tem je potrebno prav za vsak element narediti meritve ter podobne tehnične specifikacije. Načrt očal je nato premeščen v poseben program. Po pravilih celoten cikel izdelovanja traja skoraj leto dni.

Korekcijska očala ter okvirji

Posamezna korekcijska očala vsebujejo tudi posebne okvirje, ki si jih lahko izberemo povsem sami, seveda nam pri tovrstni izbiri pomagajo tudi strokovnjaki. Pomemben je tudi material, iz katerega so narejeni okvirji tovrstnih očal. Najpogosteje so okvirji izdelani iz kovine, acetata, posebne plastike i še nekaterih drugih materialov, ki so primerni za to vrsto izdelkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *