Masažni bazen kot najpomembnejši del hidroterapije

masažni bazenHidroterapija je tehnika zdravljenja, pri kateri je uporaba vode pomemben del terapije. Voda poskrbi za pomiritev, zmanjša bolečine v telesu in pospeši okrevanje slabotnih mišičnih tkiv. Hidroterapija združuje uporabo vode z zrakom in toploto ter pri tem spodbuja dobro počutje. Hidroterapije se udeležujejo predvsem ljudje, ki trpijo za mišičnimi in revmatičnimi boleznimi. Vendar te tehnike zdravljenja ne bi mogli uporabiti, če ne bi imeli vroče kadi. Tako masažni bazen s svojimi zdravilnimi šobami in toploto pomaga bolnikom pri okrevanju po poškodbah in hkrati tem bolnikom izboljšuje zdravje in počutje.

Hidroterapija v jacuzziju sprošča in obnavlja mišična tkiva
Hidroterapija daje občutek breztežnosti, kot da bi plavali v prostranem morju. V jacuzziju ta občutek breztežnosti razbremenjuje napetosti v okončinah in podpornih mišičnih tkivih. Ob sedenju v vroči kopeli in hkratnem občutku breztežnosti se v naših možganih sproščajo posebni hormoni, ki delujejo kot naravni blažilci pri lajšanju in zmanjševanju bolečin v mišicah. Masažni bazen bolnikom povišuje telesno temperaturo, povečuje pretok krvi in izboljšuje cirkulacijo. Tako posledično pomaga pri zdravljenju poškodovanih tkiv in pri rehabilitaciji poškodovanih mišic in sklepov.

Hidroterapija v jacuzziju krepi imunski sistem in razstruplja telo
Limfe so tekočine, ki se pretakajo v imunskem sistemu, kjer zbirajo in odstranjujejo nezaželene snovi iz telesa. Hidroterapija v jacuzziju pa spodbuja bele krvničke, da bi le-te učinkovito prenašale limfne tekočine skozi telo in posledično krepile imunski sistem. Z večkratno uporabo tehnik hidroterapije v jacuzziju se bomo znebili prehladov in sinusnih obolenj, saj bomo imeli okrepljen imunski sistem. Toksinov v telesu pa se lahko znebimo tudi tako, da temperaturo v jacuzziju nastavimo na štirideset stopinj Celzija. Vroča voda v masažnem bazenu bo povzročila, da se bomo začeli potiti, s povečanim potenjem pa bo telo skozi pore na koži odstranilo toksine in ostale nečistoče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *