Gradnja hiše namesto dopusta

gradnja hišeS partnerko sva se odločila, da je čas, da počasi prodava stanovanje v bloku in se odločiva za lastno hiško, saj nama je z dvema otrokoma v dvosobnem stanovanju postalo kar malo tesno, predvsem pa sva si želela, da bi se otroka lahko brez skrbi igrala tudi zunaj, na vrtu oziroma na dvorišču. Prvi korak sva naredila že pred dvema letoma, ko sva kupila zemljišče in pričela urejati dokumentacijo, marca letos pa so stekla prva gradbena dela. Predvidevava, da naj bi bila gradnja hiše v večjem delu zaključena že letos, naslednjo pomlad pa naj bi se že selili.Ker je gradnja hiše seveda velik finančni zalogaj, sva se odločila, da bova čim več stvari poskusila narediti sama oziroma s pomočjo sorodnikov in prijateljev.

Sam sem po poklicu elektro inženir in seveda bom poskrbel za vso električno napeljavo, moj oče bo poskrbel za vso vodovodno napeljavo, moja partnerka pa je oblikovalka in že ima nekaj izkušenj s polaganjem keramike, tako da bo sama položila vse ploščice v najinem novem domu (tako keramične ploščice v kopalnicah kot kamnite plošče tal v bivalnih prostorih).

Tako bo gradnja hiše morda res trajala malo dlje, vendar bo tudi precej cenejša – in nenazadnje nama ni treba skrbeti, saj imava za delo na voljo celo poletje. Ja, je pač tako, da bo letos namesto dopusta v programu gradnja hiše, saj si vsega hkrati človek ne more privoščiti. No, ampak malo oddiha bo kljub vsemu.

Ker sva se sama odločila, da bova delala na hiši in dopusta ne bo, hkrati pa poleti praznujeva tudi obletnico poroke, so nama najini starši namenili presenečenje – pet dni v Čatežu oziroma v tamkajšnjih toplicah. In tega sva se zelo razveselila – nekaj dni oddiha bo več kot prijalo. Otroka bosta šla zraven za dva dni, da se naužijeta bazenov in toboganov, sicer pa vsaj ona ne bosta ostala brez morja – enkrat bosta šla na Hrvaško z eno babico in dedkom, drugič z drugima. Tako ne bosta niti malo prikrajšana, temveč čelo v prednosti.

Če potrebujete več informacij za novogradnje, kliknite na povezavo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *