Krema proti gubam v negovalni rutini po 30. letu

krema-proti-gubam30. leto je nekakšen mejnik v življenju žensk, ki se odraža na mnogih področjih. Mednje sodi tudi sprememba negovalne rutine, saj se takrat marsikatera ženska odloči, da bo drugače poskrbela za svojo kožo. V drogerijo se odpravijo z dolgim seznamom, kaj vse morajo kupiti. Krema proti gubam, krema okrog oči, anti-aging maske za obraz … seznam je lahko neskončen. Vse to zelo koristi pohlepnim proizvajalcem kozmetike, ki nam želijo prodati več in več. Ampak ali zares potrebujemo vse te izdelke? Poglejmo si, kako naj izgleda nega kože po 30. letu starosti.

Dan začnite z umivanjem obraza. Uporabljajte nežen gel za umivanje, ki bo odstranil morebitne ostanke ličil od prejšnjega večera in sebum, ki se je na vašem obrazu nabral ponoči. Obraz počasi izperite z mlačno vodo, dokler ni popolnoma čist. Tako ste pripravili svojo kožo, da bolje absorbira vse nadaljnje izdelke. Če je koža popolnoma čista, se bo krema proti gubam lažje vpila in bolj učinkovito delovala. Na sveže umit obraz zato nanesite izbrano anti-aging kremo.

Če niste prepričani, koliko kreme je dovolj, je nanesite v velikosti graha. S krožnimi gibi jo nanesite po celem obrazu, vratu in dekolteju. Pri nikakor ne pozabite na predele, kjer vas gubice najbolj motijo – okrog oči, na čelu, okrog ust. Pustite si nekaj časa, da se krema proti gubam popolnoma vpije. Šele potem nadaljujte s preostalimi koraki. Če dan nameravate preživeti na prostem ali na plaži, ne pozabite nanesti radodarne količine kreme za zaščito pred soncem. Če pa je vreme oblačno ali se boste zadrževali v zaprtih prostorih, lahko nadaljujete z nanosom ličil.

Pomembno je, da celotno negovalno rutino ponovite tudi zvečer. Najprej si z nežnim odstranjevalcem odstranite ličila. Za zrelo kožo z gubicami so še posebej primerni oljni odstranjevalci, saj zlahka odstranijo makeup in kože ni potrebno drgniti, vleči in tako ustvarjati novih gubic. Ko si umijete obraz z vodo in gelom za umivanje, sledi krema proti gubam. Če je vaša koža izredno suha in čutite zategovanje kože po nanosu anti-aging kreme, lahko na obraz nanesete še kakšno kapljico naravnega, hladno stiskanega olja, da kožo dodatno nahranite. S tem je vaša nega zaključena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *