Učinkovito talno gretje

talno-gretje-termoshopTudi naša družina se je odločila, da je čas za prenovo. Pravzaprav se je žena odločila, da želi talno gretje. Tako, kot ga imajo pri sosedih. Lahko pa tudi boljše.  Posledično smo začeli s prenovo cele hiše. Nič ne rečem, bil je že skrajni čas za spremembe. Hiši se je že zelo poznal zob časa. Po nekaterih vogalih so bili vidni tudi odtisi drugih zobkov. Ne vem točno, kdo je oglodal cev od radiatorja. Naš kuža in sine sta glavna osumljenca. Ampak, odločili smo se za talno gretje. Stanje radiatorjev ni bilo več pomembno.

Talno gretje gre najbolje skupaj s toplotno črpalko. Dobro, smo zamenjali še peč. Radiatorjev ni več po kotih, tako da je v dnevni sobi prostor za še eno omarico s kičem.  Šle so tudi debele preproge s tal. Super, nikoli mi niso bile všeč. Sedaj imamo čez talno gretje položen parket. Ne kateregakoli, takega s certifikatom o ustreznosti.

Da smo dobili talno gretje je trajalo kar nekaj časa. Med tem ko so nam razbijali po hiši, smo se preselili najprej za dva tedna k tašči in potem še na morje. Prva dva tedna sta se mi grozno vlekla, ampak je bilo vredno. Novo talno gretje s parketom izgleda super. Nič več sesanja pasjih dlak zažrtih v preprogo.

Pravzaprav komaj čakam na zimo, ko se bomo greli na modernejši način. Tudi račun za opravljene renovacije je manj boleč, ko vidim zavistne poglede sosedov. Talno gretje je prava atrakcija. Drugo leto pa nova fasada. Če si lastnik hiše, ti ni nikoli dolgčas. Letos se bom po kidanju snega pred hišo in drgnjenju ledu s šip lahko usedel na kavč pred TV in spil jutranjo kavo z nogami na topli podlagi. Toplota pa se od tam prav prijetno dviga navzgor. Škoda, da nismo vzeli se talnega gretja za dvorišče, pa bi še kidanje odpadlo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *