Nakup pomivalnega korita za kuhinjo

kuhinja-umivalnikPoleg velikosti kuhinjskega pomivalnega korita moramo izbrati tudi njegovo globino. Običajno se ta giblje nekje med 15 in 20 centimetri. V kolikor bomo izbrali premalo globoko pomivalno korito (več informacij o kuhinjskih pomivalnih koritih boste dobili na strani wereo.eu) obstaja velika nevarnost, da nam bo pri pomivanju posode vse špricalo naokoli. Seveda se takšnemu problemu lahko izognemo tako, da posode ne umivamo v umivalniku temveč v pomivalnem stroju, ki ga imamo vgrajenega v kuhinjskem elementu običajno v neposredni bližini pomivalnega korita, saj je to najbolj priročno. Zakaj? Ker je namreč priporočljivo umazano posodo najprej izprati, dana njej ni več ostankov hrane in jo šele nato preložiti v pomivali stroj.

Pri nakupu pomivalnega korita je potrebno upoštevati tudi to kje bo stala pipa oz. kuhinjska armatura in ali je za kuhinjsko pipo že narejen nastavke za montažo. V kolikor ni, bomo potrebovali posebno orodje za izrez luknje za namestitev kuhinjske pipe ali pa delo preprosto zaupali izkušenemu vodoinstalaterju. Ta nas bo pred obiskom vprašal tudi ali smo pri nakupu kuhinjskega korita dobili zraven ves material za montažo in tudi sifon.

Vgradnja pomivalnega korita pri novi kuhinji se dodatno zaplete tudi zaradi tega, ker na kuhinjskem pultu še nimamo narejenega izreza za vgradnjo umivalnika. Kako bi ga tudi imeli, ko pa pri nakupu kuhinje še nismo poznali ne velikosti in ne oblike bodočega pomivalnega korita. V primeru večjih kuhinj se kupci običajno odločajo za nakup umivalnika, ki ima dve pomivalni koriti, veliko je variant kjer je umivalnik sestavljen in enega korita in ene odlagalne površine, ki je lahko na levi ali desni strani korita. Kje točno se nahaja odlagalna površina pri kuhinjskem koritu je odvisno predvsem od razporeditve ostalih kuhinjskih elementov.

Sodobna pomivalna korita so največkrat izdelana iz inoksa, nerjavečega jekla, naravnega kamna, granita ali iz kompozitnega materiala. Vsak material ima svoje prednosti in slabosti. Seveda pa je tudi končna cena pomivalnega korita odvisna od izbranega materiala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *